KATTO ON KOTISI TÄRKEIN SUOJA

Katon kunnolla on ratkaiseva merkitys kodin tai minkä tahansa rakennuksen pitkälle elinkaarelle. Vesikatto tulee tarkastuttaa säännöllisesti ja tarvittaessa vaihtaa kestävään peltikatteeseen varmistaaksesi parhaan mahdollisen suojan kodillesi. Katto jää omistajaltaan liian usein oman onnensa varaan. Vuotava katto lahottaa rakenteita nopeasti, mikä puolestaan kasvattaa korjauskustannuksia. Kun teet kattoremontin ajoissa, vältyt kosteus- ja lahovaurioilta ja huolehdit perheesi terveydestä sekä viihtyvyydestä. Olethan tietoinen, että vahingon sattuessa on vakuutusyhtiölle esitettävä todistus siitä, että katto on huollettu, eikä vahinko johdu huollon tai tarkastuksen laiminlyönnistä.

HUOM!

Kun valitset oikeaa materiaalia, tarkista pitkäikäisen peltikatteen soveltuvuus alueen kaavamääräyksiin.

Kattopellin paksuus

Kattopellin teräslaatu

Kattopellin lujuus

10 OHJETTA KATTOREMONTIN TEKIJÄLLE

JÄLKEEN

EHKÄISE VAURIOT

Vesikatto tulee tarkastuttaa säännöllisesti ja tarvittaessa vaihtaa kestävään peltikatteeseen varmistaaksesi parhaan mahdollisen suojan kodillesi. Vuotava katto lahottaa rakenteita nopeasti, mikä puolestaan kasvattaa korjauskustannuksia. Kun teet kattoremontin ajoissa, vältyt kosteus- ja lahovaurioilta ja huolehdit perheesi terveydestä sekä viihtyvyydestä. Olethan tietoinen, että vahingon sattuessa vakuutusyhtiölle on osoitettava, että katto on huollettu ohjeiden mukaisesti, eikä vahinko johdu huollon tai tarkastuksen laiminlyönnistä.

 

HUONOKUNTOINEN KATTO ON UUDISTETTAVA

Kattoremontin aika on viimeistään silloin kun katon kunto on huono. Esimerkiksi tiilikaton sammaloituminen, tiilien halkeilu tai voimakas tummuminen epäpuhtauksista aiheuttaa vuotoriskin kasvamisen. Samoin vanhan huopakaton pinta voi jo halkeilla tai puutteellisen tuuletuksen aiheuttamana katon alusrakenne heikkenee. Vanhan katteen tilalle pitää uusia kestävä peltikate ennenkuin varsinaiset vuoto-ongelmat alkavat.

ENNEN

VÄLTÄ TERVEYSRISKIT

Homevaurioiden syntyminen aiheuttaa talon asukkaille parantumattomia terveysongelmia. Vältä kosteus- ja homeongelmien riskit teettämällä kattoremontti ajoissa. Myös huono tuulettuvuus voi kerryttää kosteutta katon alle vahingoittaen pikkuhiljaa talon rakenteita.

UUSI KOTISI ILME

Katto on kodin viides julkisivu, joka lisää kodin näyttävyyttä ja parantaa viihtyvyyttä. Oikein valittu katto nostaa kodin arvoa ja suojaa omaisuutesi entistä paremmin. Kun valitset kattoprofiilia ja väriä, tarkista asemakaavasta mahdolliset aluekohtaiset määräykset. Näyttävään kotiin on kiva tulla – ja sinne kehtaa kutsua myös vieraita!

JÄLKEEN

SÄÄSTÄ ENERGIAA JA RAHAA

Laadukas kattoremontti tarkoittaa myös säästöjä energiakuluissa. Hyvin ja perusteellisesti tehty kattoremontissa on huomioitu myös eristys ja niiden hyöty energian säästämisessä. Kattoremontin työosuus on suoraan vähennyskelpoinen verotettavasta tulostasi. Muista hyödyntää kotitalousvähennys, tarkempia ohjeita ja tietoja vero.fi.

MIKSI WECKMAN PELTIKATTO?

TERÄS ON KESTÄVÄ JA EKOLOGINEN

Kansankielellä teräskatoista puhutaan peltikattoina. Teräs on erittäin kestävä materiaalina, vanhimmat peltikatot Suomessa ovat 1700-luvulta ajalta, jolloin teräs-raaka-ainetta ei edes sinkitty ja silti katot ovat vielä hyvässä kunnossa. Teräs on ympäristöystävällinen rakennusmateriaali, koska se on 100-prosenttisesti kierrätettävää. Weckmanilta saatavassa markkinoiden ympäristötietoisimmassa GreenCoat®-pinnoitteessa fossiilinen öljy on korvattu pohjoismaisella rapsiöljyllä, jolloin pinnoite on biopohjainen.

WECKMAN ON HILJAISIN

Oikeat yksityiskohdat tekevät kattokokonaisuudesta hiljaisen. Varmista, että uuteen kattoosi toimitetaan täydellinen Weckman-peltikattopaketti, jolla taataan kattosi korkean asumismukavuustason toimivuus ja hiljaisuus kaikissa sääolosuhteissa. Esimerkkinä huolellisesta tuotesuunnittelusta Progantti-lukkosaumakatteen sivukiinnike, jolla taataan teräksen vapaa lämpölaajeneminen. Siksi Progantti on hiljaisin.

WECKMAN ON ITSESTÄÄN TUULETTUVA

Varmista, että uuteen kattoosi tulee tuulettuva rakenne. Weckman Progantti-peltikattopaketissa se on vakiona.

WECKMAN PELTIKATTO ON KEVYT MUTTA VARMA

Peltikatto painaa vain n. 5 kg/m², kun esim. tavallinen tiilikatto on noin kymmenen kertaa painavampi, n. 45 kg/m². Talven lumikuormilla katteen omapaino saattaa olla ratkaiseva tekijä kattorakenteiden kestämisen kannalta. Tämä on tärkeä seikka huomioida saneerauskohteissa, joissa rakenteita ei välttämättä ole alun perin mitoitettu noin suurille kuormille.

WECKMAN PELTIKATTO EI VUODA

Weckman peltikatossa on vähän saumoja, jotka nekin on varmistettu kapillaari- tai vesiuralla. Weckman tiilikuviokatelevyt ovat yli metrin leveitä ja katon lappeen pituisia määrämittaan valmistettuja. Peltikate onkin oikein asennettuna täysin veden pitävä, eikä veden pitävyys jää aluskatteen varaan.

Pyydä tarjous kattoremontista

Peltikaton asennus itse vai ammattilaiselta tilattuna

Peltikaton asennus on monimutkainen ja vaativa työ, joka vaatii ammattitaitoa, kokemusta ja erityisosaamista. Siksi useimmat asiantuntijat suosittelevat peltikaton asennusta ammattilaisen tekemänä, vaikka se voi olla kalliimpaa kuin itse tehtynä.

Peltikaton asentaminen vaatii useita eri työvaiheita, kuten vanhan katon purkamisen, kattoturvatuotteiden ja aluskatteen asentamisen, kattorakenteiden tarkastamisen ja tarvittaessa korjaamisen, katon materiaalien mittaamisen ja leikkaamisen, asennustarvikkeiden kiinnittämisen, ja katon tiivistämisen.

Jos toteutat kattoremontin itse lue peltikaton asennusohjeet huolellisesti ennen asennuksen aloittamista ja seuraa asennusohjeita tarkasti kattopeltejä asentaessasi. Näin onnistut kattoremontissasi ja varmistat viimeistellyn lopputuloksen.

Ladattavat asennusohjeet pdf-muodossa

Pyydä tarjous kattoremontista