Suunnittelijan ja rakentajan palveleva kumppani

Tarjoamme teknistä neuvontaa ja tukea kaikille rakentajille sekä suunnittelu- ja mitoitusohjelmat rakennusalan ammattilaisten käyttöön. Weckmanin osaaminen on huippuluokkaa – paras lopputulos saavutetaan kun  Weckman on jo alkuvaiheessa mukana kohteen suunnittelussa. Laajaan tuotevalikoimaamme kuuluu  myös ammattirakentamiseen tarkoitetut itsekantavat poimulevyt, liittolevyt ja teräsorret.

Peltiseppäperinteen ja modernin teknologian liitto

Weckman edustaa teräksenlujaa suomalaista osaamista, jonka avulla syntyvät kestävimmät katot ja seinät, hallit, kantavat rakenteet sekä välipohjat ihmisten turvallista elämää varten. Weckman-osaamisessa yhdistyvät vanhat peltiseppäperinteet sekä moderni tuotantoteknologia. Weckman-tuotteita on vuosikymmenten aikana toimitettu lähes kaikkialle maailmaan. Tunnemme skandinaavisten olosuhteiden lisäksi Siperian arot, Tadzikistanin aavikot ja vuoret, Keski-Euroopan myrskyisän talven sekä Kanadan ikiroudan ja kuumat kesät. Weckman Steel on suomalainen perheyritys ja osaamisemme teräksisten katonrakennus- ja seinäverhoustuotteiden ammattilaisena on siirtynyt isältä pojalle jo kahdeksassa sukupolvessa. Olemme suurin täysin suomalaiselta omistuspohjalta toimiva kattopeltien ja –tuotteiden asiantuntijayritys.

Kattoja ankarien olosuhteiden haasteisiin

Luonto on kautta aikojen edustanut ihmisille jotakin mystistä ja arvaamatonta, jotakin villiä ja vaikeasti hallittavaa. Jotakin, jonka kanssa on vain elettävä ja tultava toimeen auringon paahtaessa, pakkasten purressa, myrskyjen raivotessa, sateiden piiskatessa ja lumen pyryttäessä. Me Weckmanilla pidämme luonnon vaihtelevia olosuhteita haasteina. Määrätietoisella työllä olemme kehittäneet tuotteita joilla pystymme vastaamaan näihin haasteisiin.

 

Yli 200 katevaihtoehtoa

Weckman tarjoaa markkinoiden kattavimman peltikatevalikoiman. Valittavana on yli 200 vaihtoehtoa kaikkeen kattorakentamiseen. Katon kestävyys, helppohoitoisuus, laatu sekä viimeistelty ulkonäkö ovat meille kunnia-asioita, joihon voit luottaa säällä kuin säällä. Saatavilla ovat tiilikuviolevyt, lukkosaumakate, konesaumakaton riviraina, suoraprofiiliset poimulevyt sekä itsekantavat poimulevyt. Laajasta väri- ja pinnoitevalikoimasta löytyy oma suosikki jokaiseen makuun. Katteita saatavana 30-, 40- ja jopa 50-vuoden

laatuluokituksella

Kantavat rakenteet ja välipohjat

Itsekantavat Weckman-poimulevyt ovat turvallisia, CE-merkittyjä ja ne ovat jatkuvan laadunvalvonnan alaisia (VTT). Niitä käytetään vesikattoina tai kantavana rakenteena ylä- ja välipohjissa sekä seinissä muun muassa halleissa, liiketiloissa ja teollisuusrakennuksissa. Suuren kantavuuden ansiosta levyt soveltuvat jopa betonivalumuoteiksi.

Näyttävään ja kestävään julkisivuverhoukseen

Weckman-teräspoimulevyillä tehdään näyttäviä ja kestäviä julkisivuverhouksia. Levyjä käytetään tyypillisesti varasto-, teollisuus- ja tuotantorakennuksissa, joissa halutaan ilmeikästä, huoltovapaata ja kokonaisedullista seinäpintaa nopeasti.

Räätälöidyt hallit valmiiksi tehtyinä

Valmistamme tarpeen mukaan mitoitettuja teräsrunkoisia valmishalleja monipuolisiin käyttökohteisiin. Perusmallistoon kuuluvat harjakattoiset kylmähallit, lämpöeristeiset hallit, pulpettikattoiset hallit sekä pihatot. Muunneltavuuden ansiosta hallit ovat muokattavissa käyttötarpeen mukaan esimerkiksi liukuovilla tai korkeilla ja leveillä oviaukoilla.

Traktorin peräkärryt monipuolisiin tuotantotöihin

Yli 250 vuotta sitten alkanut työmme valmistaa tuotteita ja työvälineitä Suomen ankariin luonto-olosuhteisiin jatkuu tänä päivänä Weckman-traktoriperäkärryjen valmistuksella. Teräksenkova osaamisemme varmistaa, että monipuolisiin maa- ja metsätalouden kuljetustarpeisiin ja monipuolisiin tuotantotöihin kehitetyt peräkärryt kestävät olosuhteissa kuin olosuhteissa – sukupolvesta toiseen.

Weckman Group

Weckman Steel Oy hallinnoi kansainvälistä Weckman-yritysryhmää. Konserniin kuuluvat Weckman Steel Oy ja AS ESCO Weckman Eesti. Konsernin osakkuusyrityksiä ovat JHW-Profiles GmbH Saksassa sekä kattoturvatuotteita ja sadevesijärjestelmiä valmistava suomalainen Orima-Tuote Oy. Vientiä on lähes 20 maahan ja Weckman-edustuksia on noin kahdessakymmenessä eri maassa.

jhw-logo
orima-logo

Weckman Steel Oy Vierumäki

Weckmanin suvun teräsosaaminen on saanut alkunsa jo vuonna 1750, kun ensimmäiset teräksiset seppätuotteet taottiin Weckmanin pajassa. Maatalousperäkärryn valmistus aloitettiin 1950-luvulla. Teollinen massatuotanto pääsi vauhtiin kun Weckmanin veljekset, teollisuusneuvos Pekka Weckman ja Matti Weckman, perustivat Weckmanin Konepaja Oy:n vuonna 1962 Vierumäelle Härkälän kylään. Vuonna 1997 toiminnan kansainvälistyessä voimakkaasti yrityksen nimi muuttui muotoon Weckman Steel Oy. Tehtaallamme Lahden ja Heinolan puolivälissä hyvien liikenneyhteyksien varressa valmistetaan kaikki teräskatelevyt ja kattoihin liittyvät oheismateriaalit. Vierumäellä valmistamme myös teräslevyjä seinien verhoukseen, kantavia teräsrakenteita ammattirakentamiseen sekä halleja ja traktorien peräkärryjä. Terästuotteiden valmistuksen käytössä noin 30.000 m² lämmintä tuotantotilaa. Tehtaan oma kuljetusosasto käsittää 9 rekkaa kuljettajineen.

Weckman Steel Oy Iisalmi

Weckman Steel Oy:n Iisalmen tehdas on aloittanut toimintansa vuonna 1984. Iisalmen n. 5000 m²:n tuotantotiloissa keskitytään ostetuimpien perusprofiilien tuotantoon ja tuotteiden jakeluun Pohjois-Suomeen.