Weckmanin muuntojoustava halli

Muuntojoustavuus on tärkeä osa toimivaa ja kestävän kehityksen mukaista hyvää rakennussuunnittelua. Muuntojoustavuus ehkäisee rakennusjätteen syntymistä ja uuden rakentamisesta syntyvää ympäristökuormaa, koska jo suunnitteluvaiheessa voidaan vaikuttaa merkittävästi siihen, miten rakennukset ja rakenteet ovat uudelleenkäytettävissä. Muuntojoustavuudella myös haetaan modulaarisuutta, eli halli on muunnettavissa erilaisiin tehtäviin helpolla, vain väliseiniä siirreltäessä.

Weckmanin teräselementeistä rakennettu halli voidaan helposti purkaa osiin, sillä pulttiliitoksella tehdyt liitokset, sisältäen perustusliitokset, takaavat helpon purun. Halli voidaan esimerkiksi jälleenmyydä tai pystyttää toiseen paikkaan helpommin kuin vaikkapa puusta- tai betonista valmistettu halli.

Pyydä tarjous hallista

Rakennusmateriaalina teräs

Teräs on materiaalina kestävä. Oikein käytettynä se takaa valmiille hallille pitkän käyttöiän. Weckmanin teräshallien tekninen käyttöikä on minimissään 50 vuotta.

Teräksen voittava ominaisuus on ehdottomasti sen suuri lujuus. Lujuutensa ansiosta teräs poikkeaa muista rakennusaineista kuten tiilestä, betonista ja puusta. Teräsosat ovat myös kevyitä verrattuna esimerkiksi betoniin. Pintakäsitelty teräsrakenne ei myöskään eritä eikä ime epäpuhtauksia tai kosteutta.

Teräs on myös ympäristöystävällinen rakennusmateriaali, koska sitä valmistetaan yhä enemmän hiilineutraalisti ja se on 100-prosenttisesti kierrätettävää. Isojen terästehtaiden strategia on valmistaa 100 % hiilineutraalia terästä jo lähitulevaisuudessa.

Weckmanin teräsrakenteiden asianmukaisen laadun takaavat Suomessa tehty, Euronormien mukainen suunnittelu ja EN 1090 -sertifioinnin mukainen valmistus. Weckmanin teräsrakentamisen asiantuntijoilta ja ammattilaisilta saat vinkit kestävään ja vähähiiliseen teräsrakentamiseen ja lisätietoja suunnittelun.

Kestävä ja monikäyttöinen halli

Modulaarisen rakenteensa takia Weckmanin räätälöity halli on monikäyttöinen ja siksi myös pitkäikäinen. Muuntojoustavuuden ansiosta Weckman hallien käyttöä ei rajoita sen olemassa oleva rakenne tai koko, sillä valmiiden hallien kokoa ja toiminnallisuuksia voidaan muuttaa tarvittaessa jälkikäteen.

Käyttötarpeen muuttuessa teräsrakenteista hallia voidaan
– laajentaa
– lämpöeristää kokonaan tai osittain
– asentaa liukuovia
– lisätä korkeita sekä leveitä oviaukkoja ja ikkunoita.

Hallin mitoitus voidaan suunnitella käyttötarkoituksen mukaan. Weckmanin teräsorret mahdollistavat pitkät jännevälit, joten myös hallin pitkälle seinälle voi sijoittaa oviaukkoja isoillekin koneille. Toimistot ja sosiaalitilat ovat myös osa Weckman-hallien kokonaisuutta.

Weckmanin CE-merkityillä ja kevyillä sandwich-elementeillä voidaan valmiiseen halliin tehdä eristetty väliseinä, joka jakaa tilan kylmään ja lämpimään lohkoon.

Weckman hallin käyttökohteet

● Asiakasräätälöidyt hallit
● Urheiluhalli
● Liiketila
● Konehalli
● Teollisuushalli

Lautapintainen teräshalli
Teräshallin voi pinnoittaa myös puulla.

Asiakasräätälöidyt hallit

Metsä Group rakensi maailman moderneimman sahan Raumalle. Heinolan Sahakoneet toimitti sahalle kuivaamot ja näihin liittyvät kuormansiirtolaitteistot. Weckman toimitti kohteeseen Heinolan Sahakoneelle katetut teräsrakenteet eli mittavan hallin, jonka suuruus on ”muutaman jalkapallokentän verran”.

Urheiluhalli

Weckman hallit soveltuvat räätälöityinä myös monenlaiseen urheilukäyttöön. Esimerkiksi Padel-peli on noussut suureen suosioon Suomessa ja tähän vastauksena Weckman on kehittänyt oman kustannustehokkaan hallikonseptinsa, joka täyttää pelin vaatimat korkeus ja leveys vaatimukset. Olemme mukana niin pienemmissä, muutaman kentän halleissa, kuin isommissa jopa kymmenen kenttää sisältävissä urheilukeskuksissa.

Liiketila

Hallikonseptistamme löytyy ratkaisut myös liiketilatarpeisiin. Tehokas tilankäyttö, innovatiivinen suunnittelu asiakkaan tarpeen mukaan sekä muuntojoustava perusrakenne takaavat Weckman-hallin olevan kannattava ja turvallinen investointi vuosikymmeniksi eteenpäin.

Konehalli

Perinteiseen kalustosäilytykseen löytyy laaja valikoima erikokoisia halleja perinteisellä kattokulmalla tai jyrkemmällä kattokulmalla korkeampaa varastointitilaa tarvittaessa. Halleihin on saatavissa laaja lisävarustevalikoima ja toimituskokonaisuuteen saa mukaan perustukset, ovet, ikkunat, kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät.

Teollisuushalli

Teollisuushalleja toimitetaan asiakasräätälöitynä. Hallin yhteydessä voi olla esimerkiksi toimisto- ja sosiaalitiloja. Rakennuttaja voi tilata Weckmanilta hallipaketin lisäksi perustukset, nosto-ovet, käyntiovet, ikkunat, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät. Halutessaan kaiken tämän saa asennettuna.

Valitse Weckmanin kestävä ja turvallinen halli

Weckmanin teräsrakentamisen asiantuntijoilta ja ammattilaisilta saat vinkit kestävään ja ympäristöystävälliseen vähähiiliseen teräsrakentamiseen sekä lisätietoja suunnittelun tueksi.

Lue lisää

Testaa Weckmanin suunnitteluohjelmia

Olemme koostaneet suunnittelijoita varten työkaluja ja suunnitteluohjeita, joiden avulla varmistetaan kestävän ja pitkäikäisen teräsrunkoisen hallin suunnittelu.

Lue lisää

Älykkäät kiinteistöratkaisut

Tekoälyn mahdollistama automaatio ja optimointi tehostavat älykkäiden kiinteistöjen käyttäjien tuottavuutta ja ovat tärkeä osa kestävässä energiankäytössä. Weckman haluaa olla osa tätä tulevaisuutta. Visionamme on kehittää älyhallikokonaisuus, jossa halli voisi olla jopa täysin energiaomavarainen. Tulevaisuuden älyhalli ymmärtää käyttäjäänsä ja säätää lämpötilansa, valonsa ja muut toimintonsa käyttäjien tarpeiden mukaisiksi.