Omakotitalon kattoremontti

Omakotitalon kattoremontti on kannattava investointi ja tärkeä osa rakennuksen ylläpitoa sekä sen arvon säilyttämistä. Remontin laajuus selvitetään alkukartoituksessa, jonka talon omistaja voi tehdä itse tai pyytää siihen kattoremontti yritystä apuun. Kattorakenteet kannattaa tarkistaa perusteellisesti mahdollisten vaurioiden tai vuotojen varalta. Tarvittaessa niihin tehdään korjauksia tai vahvistuksia uuden katemateriaalin asentamisen yhteydessä

Valitse sopiva katemateriaali, joka sopii talon tyyliin, kattokaltevuuteen, vallitseviin sääolosuhteisiin ja ympäristöön. Asuinalueen rakennuskaavassa voi olla myös säännöstöä, joka määrittelee katemateriaalin valintaa tai käytettävää väriä.

Suosittuja katemateriaaleja omakotitaloissa ovat kattopelti kuten tiilikuvioiset kattopellit tai konesaumakatto, kattotiili, huopa.

Kattoremontin yhteydessä on hyvä tarkistaa aluskate ja lämmöneristys. Tarvittaessa ne voidaan uusia tai parantaa, millä saavutetaan parempi energiatehokkuus ja suojataan rakennusta kondensio kosteudelta.

Omakotitalon kattoremontissa on myös syytä katsastaa kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, tikkaat ja kattosillat. Usein ne uusitaan samalla kuin varsinainen katemateriaali. Kattoturvatuotteet tulee suunnitella ja asentaa huolellisesti turvallisuuden varmistamiseksi.

Varsinainen kattoremontti aloitetaan tarvittavien rakennustelineiden pystyttämisellä ja vanhan katon purkamisella. Purun yhteydessä päästään kunnostamaan runkorakenteita tarpeen mukaan ja uusimaan aluskate sekä mahdollisesti ruodelaudat esimerkiksi peltikaton asennusta varten.

Uusi katemateriaali asennetaan valitun materiaalin ohjeistuksen mukaisesti, ottaen huomioon asianmukaiset tiivistykset ja kiinnitykset.

Kattoremontin lopuksi tarkistetaan ja viimeistellään yksityiskohdat, kuten kattoläpiviennit ja räystäät. Peltikatossa asennetaan räystäille reunapellit ja katon harjalle harjapellit. Katon lisäksi kattoremonttiin kuuluu tyypillisesti sadevesijärjestelmän uusiminen rännit, räystäskourut ja muut sadevesiputket.

Kattoremontin hinta omakotitalossa vaihtelee katon koosta, muodosta, valitusta katemateriaalista, korjauksien laajuudesta ja alueen työvoimakustannuksista riippuen. Muista myös ottaa huomioon materiaalien käyttöikä, takuut ja tuotevalmistajan valtuutetut yhteistyökumppanit.

Pyydä tarjous kattoremontista