Peltikaton käyttöikä

Yleisesti ottaen Peltikatot ovat tunnettuja kestävyydestään ja pitkäikäisyydestään. Peltikaton käyttöikään vaikuttaa valitun kattopellin profiili, teräslaatu, maalipinnoite, sääolosuhteet, huollot ja asennustyön huolellisuus.

Ankara ilmasto, kuten voimakkaat myrskyt tai suolainen meri-ilma, voivat vaikuttaa katon kestävyyteen lyhentäen sen käyttöikää. Myös katolle mahdollisesti kertynyt lika, irtoroskat ja maatuvat lehdet voivat heikentää maalipinnoitteen käyttöikää, mikäli ne jäävät katteen maalipinnalle vuosikausiksi.

Teräksestä valmistettujen Weckmanin kattopeltien elinkaareksi on määritetty 50 vuotta.

Asianmukainen huolto ja säännöllinen tarkastus ovat tärkeitä peltikaton kestävyyden ylläpitämiseksi. Esim katolla liikkumisen seurauksena mahdollisten maalipintaan aiheutuneiden vaurioiden korjaaminen heti, auttaa pidentämään katon käyttöikää.

Sadevesijärjestelmä tarvitsee myös huoltoa ja puhdistusta. Vesikourut, syöksyputket ja sadevesikaivot olisi hyvä puhdistaa pari kertaa vuodessa.

On suositeltavaa kuulla ammattilaista, kuten kattoremonttien urakoitsijaa, saadaksesi lisätietoa alueesi peltikaton odotetusta käyttöiästä sekä huoltotarpeista.

Weckman peltikatot