Laadulla ja asiantuntemuksella vaivaton kattoremontti

Katoista tai sen remontoinnista ei välttämättä itse tarvitse tietää juuri mitään. Laadukas kattotuote ja asiantunteva urakoitsija ovat tällöin toimiva yhdistelmä. Tällä tavoin sai uuden teräskaton myös Salossa sijaitseva 60-luvun talo.

Salon Kirjakkalassa oli pohdittu kattoremonttia jo tovi. Rinnetontilla seisovan rintamamiestyylisen talon 80-luvulla asennettu peltikatto alkoi näyttää haalistuneelta ja vedenpitävyyskin arvelutti talon asukasta. Sille aikakaudelle tyypillisen, nyt jo yli 40 vuotta palvelleen peltikaton pinnoite oli kulunut eikä huoltoa tai maalausta ollut enää kannattavaa tehdä.

Kattoremontti onnistuu myös talvella

Sattuipa sitten niin, että pihaan piipahti Kymppi-Remontit Oy:n myyjä tarjoamaan ulkomaalausta. Keskustelu kääntyikin pian katon uusimiseen, koska asukas piti sitä kiireellisempänä ja tärkeämpänä. Muita tarjouksia ei lähdetty pyytämään, mutta remontin sisältö ja toteutus käytiin myyjän kanssa tarkasti läpi.

– Olimme miettineet kattoremonttia jo aika kauan, koska talon oli tarkoitus pysyä perheen kotina vielä pitkään. Tai vaikka päädyttäisiin myymäänkin, onhan katto kuitenkin ehkä kaikista tärkein mitä talossa on, toteaa asukas.

Uudeksi katoksi valikoitui Weckmanin punainen tiilikuvioitu Terästiili-kate. Avaimet käteen -kattoremontti toteutettiin helmikuussa 2024. Talvi on sopivaa aikaa kattoasennuksille, kun on yleisesti kuivaa. Tällä kertaa remonttiaikaan sattui sateisia ja räntäisiä päiviä, mutta lopulta viivästystä suunniteltuun aikatauluun ei tullut kuin parin päivän verran.

Remontti sujui suunnitelmien mukaan eikä sen aikana tullut yllätyksiä vastaan. Talon toisella puolella on jyrkkä rinne ja sinnekin asennustelineet asettuivat turvallisesti paikalleen.

– Remontin jälkeen uusi katto uusine otsalautoineen oli ihan kuin olisi uusi talo rakennettu!, asukas iloitsee.

Vaikka sanojensa mukaan kattoremontin teettäjä ei tiedä niistä mitään, kiinnosti heitä kuitenkin katolle myönnettävä takuu ja siitä tehtiin vertailua valmistajien vällillä. Myös kattoremontin tekijäyrityksen pitkä historia vakuutti. Sujuvan remontin jälkeen asukas suosittelee mielellään Kymppi-Remontit Oy:ta ja Weckmania kattoremonttia harkitseville.

Kuvat: asukas