Spannmålsvagnar med fasta lämmar

Weckman-vagnar med fasta lämmar är avsedda för transport av spannmål och foder. Med sin robusta konstruktion och fasta sidor kan spannmålsvagnarna transportera även de finaste materialen på sina flak. I vagnarna med högre lämmar varierar kapaciteten från 16,2 m³ till 21,4 m³ även med standardlämmar, och volymen kan ökas med hjälp av en foderkassett. Det konformade flaket, som öppnas 50 mm bakåt, är en stor fördel vid lossning särskilt av foder. Alla de genomtänkta detaljerna i Weckman-vagnen garanterar utmärkt hållbarhet, komfort och säkerhet i arbetet.

Alternativ för spannmålsvagnar med fasta lämmar

Beställ
Beställ

Fasta sidolämmar

Weckmans släpvagnar har en sidokonstruktion som garanterar täthet även för de finaste materialen. De är tillverkade av 3 mm tjockt Docol 420-stål. Lämmens styvhet och stadighet säkerställs av kapselkonstruktionen i lämmens övre och nedre del. Höjden på lämmarna på Weckmans vagnar med fasta lämmar är 155 cm. Flakets kapacitet kan ökas med en foderkassett som tillval. Baklämmen försedd med spannmålslucka som öppnas uppåt fungerar hydrauliskt. När den är stängd låses den bakre lämmen automatiskt bakom hasparna på hörnstolpen, vilket förhindrar att luckan öppnas under lasttryck. Den hydrauliska baklämmen är utrustad med en dubbel låsventil för att öka säkerheten. Noggrant utformade detaljer bidrar till komfort och säkerhet vid användning.

Robust chassi, hållbart och rymligt flak

Det vridstyva chassit och flakkonstruktionen förlänger släpvagnens livslängd och gör att den klarar tunga laster. Chassit och flaklöparna är tillverkade av rörformade balkar. Chassit är dopplackerat, vilket även täcker insidan av rörbalken och förhindrar rost. Flakets tjocka bottenplatta är motståndskraftig mot belastning och håller formen tack vare den tvärgående stödstrukturen. Flaket är sprutmålat. För att underlätta lossningen är flaket konisk i formen och smalnar av bakåt med 50 mm, och dess släta inre yta förhindrar att material fastnar. Den långa dragstången förbättrar vagnens manövrerbarhet även när den körs på två hjul. Hydrauliska slangar som går inne i stången förhindrar dragskador orsakade av dragstängerna.

Robust boggi med hög markfrigång

Släpvagnarnas boggikonstruktion är en symmetrisk “krypande boggi”-konstruktion, med den centrala axeln lägre än navaxlarna, vilket gör att släpvagnen försiktigt kan stiga över ett hinder och samtidigt stabilisera lasten under transport. Weckman-vagnarna har en hög markfrigång eftersom vagnens robusta konstruktion inte kräver några extra stöd. Däcken är försedda med högkvalitativa FAD-nav. Gungan har kullager (WS130 KG) eller ett sfäriskt rullager (WS180 KG).

Modeller för spannmålsvagnar med fasta lämmar

WS130 KG

 • Boggivagn
 • Bärkraft 13000 kg
 • Egenvikt 3000 kg
 • Lämhöjd 155 cm
 • Kapacitet: 16 m³
 • Bromsar på 4 hjul som standard
 • Strålkastarskydd
Beställ

WS180KG

 • Boggivagn
 • Bärkraft 18 000 kg
 • Vikt 5000 kg
 • Lämmens höjd 155 cm
 • Volym 22 m2
 • Bromsar på 4 hjul som standard
  Valosuojat
Beställ

Tillbehör till traktorsläpvagnar

Weckmans släpvagnar kan utrustas med tillbehör för att öka funktionaliteten, mångsidigheten och säkerheten. Det finns bl.a. tilläggslämmar, rullpresenning, bromsar osv.

Bekanta dig med utbudet av utrustning

Weckman traktorsläpvagnar