X
Sulje
WECKMAN STEEL

Tärkeät ohjeet

KATTO ON KOTISI TÄRKEIN SUOJA

Katon kunnolla on ratkaiseva merkitys kodin tai minkä tahansa rakennuksen pitkälle elinkaarelle. Vesikatto tulee tarkastuttaa säännöllisesti ja tarvittaessa vaihtaa kestävään teräskatteeseen varmistaaksesi parhaan mahdollisen suojan kodillesi. Katto jää omistajaltaan liian usein oman onnensa varaan. Vuotava katto lahottaa  rakenteita nopeasti, mikä puolestaan kasvattaa korjauskustannuksia. Kun teet kattoremontin ajoissa, vältyt kosteus- ja lahovaurioilta ja huolehdit perheesi terveydestä sekä viihtyvyydestä. Olethan tietoinen, että vahingon sattuessa on vakuutusyhtiölle esitettävä todistus siitä, että katto on huollettu, eikä vahinko johdu huollon tai tarkastuksen laiminlyönnistä.

 

HUOM!

Kun valitset oikeaa materiaalia, tarkista pitkäikäisen teräkatteen soveltuvuus alueen kaavamääräyksiin.

paksuus

teräslaatu

lujuus

10 OHJETTA OIKEAN KATTOREMONTIN TEKEMISEEN

1

ENNEN

JÄLKEEN

1

EHKÄISE VAURIOT

Vesikatto tulee tarkastuttaa säännöllisesti ja tarvittaessa vaihtaa kestävään teräskatteeseen varmistaaksesi parhaan mahdollisen suojan kodillesi. Vuotava katto lahottaa  rakenteita nopeasti, mikä puolestaan kasvattaa korjauskustannuksia. Kun teet kattoremontin ajoissa, vältyt kosteus- ja lahovaurioilta ja huolehdit perheesi terveydestä sekä viihtyvyydestä. Olethan tietoinen, että vahingon sattuessa vakuutusyhtiölle on osoitettava, että katto on huollettu ohjeiden mukaisesti, eikä vahinko johdu huollon tai tarkastuksen laiminlyönnistä

2

HUONOKUNTOINEN KATTO ON UUDISTETTAVA

Kattoremontin aika on viimeistään silloin kun katon kunto on huono. Esimerkiksi tiilikaton sammaloituminen, tiilien halkeilu tai voimakas tummuminen epäpuhtauksista aiheuttaa vuotoriskin kasvamisen. Samoin vanhan huopakaton pinta voi jo halkeilla tai puutteellisen tuuletuksen aiheuttamana katon alusrakenne heikkenee. Vanhan katteen tilalle pitää uusia kestävä teräskate ennenkuin varsinaiset vuoto-ongelmat alkavat.

2

ENNEN

JÄLKEEN

3
3

VÄLTÄ TERVEYSRISKIT

Homevaurioiden syntyminen aiheuttaa talon asukkaille parantumattomia terveysongelmia. Vältä kosteus- ja homeongelmien riskit teettämällä kattoremontti ajoissa. Myös huono tuulettuvuus voi kerryttää kosteutta katon alle vahingoittaen pikkuhiljaa talon rakenteita.

4

UUSI KOTISI ILME

4

ENNEN

JÄLKEEN

5

ENNEN

JÄLKEEN

5

SÄÄSTÄ ENERGIAA JA RAHAA

Laadukas kattoremontti tarkoittaa myös säästöjä energiakuluissa. Hyvin ja perusteelliesti tehty kattoremontissa on huomioitu myös eristys ja niiden hyöty energian säästämisessä. Kattoremontin työosuus on suoraan vähennyskelpoinen verotettavasta tulostasi. Vuonna 2017 vähennyksen enimmäismäärä on 2400 euroa/henkilö. Kahden henkilön taloudessa vähennys on siis 4800 euroa (tarkempia ohjeita ja tietoja vero.fi)

MIKSI WECKMAN TERÄSKATTO

6

TERÄS ON SUOMEN SUOSITUIN JA KESTÄVIN KATTO

Kansankielellä teräskatoista puhutaan peltikattoina. Teräs on erittäin kestävä materiaalina, vanhimmat teräskatot Suomessa ovat 1700-luvulta ajalta, jolloin teräs-raaka-ainetta ei edes sinkitty ja silti katot ovat vielä hyvässä kunnossa. Weckmanin laajassa kattovalikoimassa on yli 200 erilaista teräskatto-vaihtoehtoa, joten löydät varmasti oman suosikkisi omaan kotiisi tai rakennukseen.

6
7
7

WECKMAN ON HILJAISIN

Oikeat yksityiskohdat tekevät kattokokonaisuudesta hiljaisen.  Varmista että uuteen kattoosi toimitetaan täydellinen Weckman-tuotepaketti, jolla taataan kattosi  korkean asumismukavuustason toimivuus ja  hiljaisuus kaikissa sääolosuhteissa. Esimerkkinä huolellisesta tuotesuunnittelusta Progantti-lukkosaumakatteen sivukiinnike, jolla taataan teräksen vapaa lämpölaajeneminen. Siksi Progantti on hiljaisin.

8

WECKMAN ON ITSESTÄÄN TUULETTUVA

Varmista, että uuteen kattoosi tulee tuulettuva rakenne. Weckman Progantti-kattopaketissa se on vakiona.

8
9
9

WECKMAN TERÄSKATTO ON KEVYT MUTTA VARMA

Teräskatto painaa vain n. 5 kg/m2, kun esim. tavallinen tiilikatto on noin kymmenen kertaa painavampi, n. 45 kg/m2. Talven lumikuormilla katteen omapaino saattaa olla ratkaiseva tekijä kattorakenteiden kestämisen kannalta. Tämä on tärkeä seikka huomioida saneerauskohteissa, joissa rakenteita ei välttämättä ole alunperin mitoitettu noin suurille kuormille.

10

WECKMAN TERÄSKATTO ON TIIVIS

Weckman teräskatossa on vähän saumoja, jotka nekin on varmistettu kapillaari- tai vesiuralla. Weckman tiilikuviokatelevyt ovat yli metrin leveitä ja katon lappeen pituisia määrämittaan valmistettuja. Teräskate onkin oikein asennettuna täysin veden pitävä, eikä veden pitävyys jää aluskatteen varaan.

10